Woning met Domotica installatie

Domotica

NRG Elektrotechniek is volop bezig met innovaties voor de diverse (duurzame)projecten waarin Domotica (gebouwbeheersysteem) een grote rol speelt.
NRG is nu sinds 2010 een dealer van het domoticamerk: Domintell.
De kern van dit merk is: gebruiksvriendelijk, kwaliteit en een goede support.

Wat is domotica?

Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica.
Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners.

In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

Domotica bedienen met mobiel, Iphone, Ipad

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.).
Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand met een smartphone (Iphone, Ipad).

De formele definitie:

“Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners.”

Domotica is vooral consumentenelektronica die onderling verbonden is door een naadloos elektronisch netwerk. Het draagt op efficiënte wijze bij aan het plezier, de waarde en duurzaamheid van het wonen.
Consumentenelektronica stelt speciale eisen aan onder meer de marketing, de distributie, de installatie, het gebruiksgemak en de prijzen. Dit vereist derhalve grote productievolumes. Essentieel voor Domotica is een solide en open in-huis-netwerk, dat naadloos, pijnloos en probleemloos moet zijn.


Domotica bediening voor het hele huis